Lys og søvn

Tilblivelsen af GLØD har taget afsæt i forskning og viden om lys og søvn. Vi har ønsket at skabe et innovativt alternativ til den natbelysning, der hidtil har været på markedet. Derfor har vi sat os grundigt ind i sammenhængen mellem lys og søvn.

Kroppen frisætter søvnhormonet melatonin om aftenen, når det bliver mørkt. Melatonin er med til at gøre os søvnige, og faktisk dannes melatonin hos børn allerede i 2-3 måneders alderen.

Dog findes der en række faktorer, som virker stærkt hæmmende på udskillelsen af melatonin. Én af de vigtigste er forkert kunstig belysning. Udsættes vi for hvidt og blåt lys i løbet af natten, har vi sværere ved at falde i søvn igen. Det kan fx være lys fra tablets, mobilskærme eller almindelige lamper. Disse typer lys er på samme tid med til at stimulere produktionen af stresshormonet kortisol.

Det bedste ville være slet ikke at skulle tænde lys om natten, men vi kender alle til tidspunkter, hvor vi har brug for lys til at orientere os, finde vej eller hjælpe et vågent barn.

Og så er vi tilbage ved GLØD som alternativ lyskilde. For heldigvis findes også det røde lys, som besidder en række fordele. Det hjælper kroppen til at indstille sig på, at det er nat, og stimulerer dermed frisættelsen af melatonin. Således forstyrres vores døgnrytme mindst muligt, når vi er vågne om natten. Derfor er det naturligvis det røde lys, vi bruger i GLØD.

Et sundt lys i natten.

Hvis du er ude efter mere videnskabelige artikler, som omhandler lys, søvn og melatonin, så kontakt os. Vi kommer gerne med henvisninger og guider dig videre – rigtig god læselyst!

Ring eller skriv

På tlf.: 2972 3215 eller send os en mail

Hvis du har spørgsmål til os, enten om forskningen bag udvikling af lampen, eller er interesseret i at høre mere om vores foredrag eller produkt, så kontakt os endelig.